Съдържание
МАЛКО ЗА НАПИТКАТА 3
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ, ЗА ДА ПРОИЗВЕДЕМ КАЧЕСТВЕНА ДО МАШНА РАКИЯ 5
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СУРОВИНАТА 5
БЕРИТБА, ТРАНСПОРТИРАНЕ И ПРЕРАБОТВАНЕ НА ПЛОДОВЕТЕ АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯ УСТАНОВЯВАНЕ КРАЯ НА ФЕРМЕНТАЦИЯТА
ИЗВАРЯВАНЕ {ДЕСТИЛАЦИЯ)
НА ФЕРМЕНТИРАЛИТЕ ПЛОДОВИ КАШИ 9
РЕЖИМ НА ДЕСТИЛАЦИЯТА 11
ОТДЕЛЯНЕ НА ПЪРВОТОКА 11
СЪБИРАНЕ НА РАКИЯТА 12
КАК СЕ ОПРЕДЕЛЯ МОМЕНТЪТ, В КОЙТО ДА СЕ ПРЕУСТАНОВИ СЪБИРАНЕТО НА РАКИЯТА ■ 12
ОПРЕДЕЛЯНЕ КРАЯ НА ДЕСТИЛАЦИЯТА 12
ДВУКРАТНА ДЕСТИЛАЦИЯ 13
КАК СЕ КОРИГИРА АЛКОХОЛНИЯТ ГРАДУС
НА РАКИЯТА 13
ПЪРВИ НАЧИН 33
ВТОРИ НАЧИН 14
В КАКВИ СЪДОВЕ ДА ПОСТАВИМ РАКИЯТА ЗА ОТЛЕЖАВАМЕ 15
ОТЛЕЖАВАНЕ В ДЪРВЕН СЪД 13
ОТЛЕЖАВАМЕ В СТЪКЛЕНИ СЪДОВЕ 16
ОЦВЕТЯВАНЕ НА РАКИЯТА 17
ПОДСЛАЖДАНЕ НА РАКИЯТА 18
НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ПОМЪТНЯВАНЕТО НА РАКИЯТА И КАК ДА СЕ ИЗБИСТРИ 3 9
БИСТРЕНЕ С ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 20
БЯЛО ПОМЪТНЯВАНЕ НА РАКИЯТА 20
КАК ДА ПОПРАВИМ ДЕФЕКТНИ РАКИИ 21
ОБРАБОТВАНЕ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН 21
ОБРАБОТВАНЕ С ОЛИО 22
КАК ДА ОЧИСТИМ'ЛОШИЯ ВКУС НА РАКИЯТА 22
КАК ДА ПОДОБРИМ ВКУСА НА КИСЕЛА РАКИЯ 23
КОИ СА HA-ЧЕСТО ДОПУСКАНИТЕ ГРЕШКИ, КОГАТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА РАКИЯ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ . 25
ПРИ БРАНЕ НА ПЛОДОВЕТЕ 25
ПРИ ПРЕРАБОТКАТА НА ПЛОДОВЕТЕ ' 25
ПРИ ФЕРМЕНТАЦИЯТА 25
ПРИ ДЕСТИЛАЦИЯТА 26
ПРИ КОРЕКЦИЯТА НА АЛКОХОЛНИЯ ГРАДУС НА РАКИЯТА 27
ПРИ СЪХРАНЯВАНЕТО И ОТЛЕЖАВАНЕТО 27
ОКАЧЕСТВЯВАНЕ И ОЦЕНКА НА РАКИИТЕ 28
ЗАЩО ПЪРВАКЪТ СЕ ОТДЕЛЯ И НЕ БИВА ДА СЕ ПИЕ 29
КАК СЕ КОНСТАТИРА СЪДЪРЖАНИЕТО НА МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ 31 МОЙСЕ ЛИ АКТИВЕН ВЪГЛЕН ДА СЕ СЛОЖИ НА ПЪТЯ НА ра ШИЯТА ЧА ПРОЧИСТВАНЕ? 3 1
32
РЕЧНИК
34
ДА СИ ПРИПОМНИМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОСНОВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА КАЧЕСТВЕНА1 ДОМАШНА РАКИЯ 3 7
РЕЦЕПТИ
ДЖИБРОВА (ГРОЗДОВА) РАКИЯ ПЛОДОВИ РАКИИ
СЛИВОВА РАКИЯ ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА КАЙСИЕВА РАКИЯ ЯБЪЛКОВА РАКИЯ КРУШОВА РАКИЯ СМЕСЕНА ПЛОДОВА РАКИЯ РАКИЯ ОТ ДЖАНКИ РАКИЯ ОТ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ ВИШНЕВА РАКИЯ ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА ТРЕТА РЕЦЕПТА ЧЕТВЪРТА РЕЦЕПТА ПЕТА РЕЦЕПТА -
ШЕСТА РЕЦЕПТА ПРАСКОВЕНА РАКИЯ ПРИГОТВЯНЕ НА МАЛИНОВКА ПРИГОТВЯНЕ НАЛИМОНОВКА РАКИЯ ОТ ПОРТОКАЛИ
ПОРТОКАЛКА РАКИЯ ОТ ГРЕЙПФРУТ
РАКИИ ОТ ЗЪРНЕНИ житни КУЛТУРИ
ИЗБОР И ПОДГОТОВКА НА ИЗХОДНАТА СУРОВИНА
ПРОРАСТВАНЕ НА ЗЪРНОТО
ПОДГОТОВКА НА МАЛЦОВАТА МЪСТ •
ЗА АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯ ;
РАКИЯ ОТ ПШЕНИЦА (ХЛЕБНА РАКИЯ)
(ОТ ВЕСТНИК “ХОБИ ФЕРМЕР”БРОЙ 25,01-08.04. 2005 Г.)
РАКИЯ ОТ НИШЕСТЕ
РАКИЯ ОТ КАРТОФИ ПЪРВА РЕЦЕПТА
ВТОРА РЕЦЕПТА ТРЕТА РЕЦЕПТА РАКИЯ ОТ ЗАХАРНО ЦВЕКЛО ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА
РАКИЯ ОТ ДОМАТЕНА ПАСТА
КАК СЕ КОНСТАТИРА СЪДЪРЖАНИЕТО НА МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ 31 МОЙСЕ ЛИ АКТИВЕН ВЪГЛЕН ДА СЕ СЛОЖИ НА ПЪТЯ НА ра ШИЯТА ЧА ПРОЧИСТВАНЕ? 3 1
32
РЕЧНИК
34
ДА СИ ПРИПОМНИМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОСНОВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА КАЧЕСТВЕНА1 ДОМАШНА РАКИЯ 3 7
РЕЦЕПТИ
ДЖИБРОВА (ГРОЗДОВА) РАКИЯ ПЛОДОВИ РАКИИ
СЛИВОВА РАКИЯ ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА КАЙСИЕВА РАКИЯ ЯБЪЛКОВА РАКИЯ КРУШОВА РАКИЯ СМЕСЕНА ПЛОДОВА РАКИЯ РАКИЯ ОТ ДЖАНКИ РАКИЯ ОТ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ ВИШНЕВА РАКИЯ ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА ТРЕТА РЕЦЕПТА ЧЕТВЪРТА РЕЦЕПТА ПЕТА РЕЦЕПТА -
ШЕСТА РЕЦЕПТА ПРАСКОВЕНА РАКИЯ ПРИГОТВЯНЕ НА МАЛИНОВКА ПРИГОТВЯНЕ НАЛИМОНОВКА РАКИЯ ОТ ПОРТОКАЛИ
ПОРТОКАЛКА РАКИЯ ОТ ГРЕЙПФРУТ
РАКИИ ОТ ЗЪРНЕНИ житни КУЛТУРИ
ИЗБОР И ПОДГОТОВКА НА ИЗХОДНАТА СУРОВИНА
ПРОРАСТВАНЕ НА ЗЪРНОТО
ПОДГОТОВКА НА МАЛЦОВАТА МЪСТ •
ЗА АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯ ;
РАКИЯ ОТ ПШЕНИЦА (ХЛЕБНА РАКИЯ)
(ОТ ВЕСТНИК “ХОБИ ФЕРМЕР”БРОЙ 25,01-08.04. 2005 Г.)
РАКИЯ ОТ НИШЕСТЕ
РАКИЯ ОТ КАРТОФИ ПЪРВА РЕЦЕПТА
ВТОРА РЕЦЕПТА ТРЕТА РЕЦЕПТА РАКИЯ ОТ ЗАХАРНО ЦВЕКЛО ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА
РАКИЯ ОТ ДОМАТЕНА ПАСТА
КАК СЕ КОНСТАТИРА СЪДЪРЖАНИЕТО НА МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ 31 МОЙСЕ ЛИ АКТИВЕН ВЪГЛЕН ДА СЕ СЛОЖИ НА ПЪТЯ НА ра ШИЯТА ЧА ПРОЧИСТВАНЕ? 3 1
32
РЕЧНИК
34
ДА СИ ПРИПОМНИМ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОСНОВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА КАЧЕСТВЕНА1 ДОМАШНА РАКИЯ 3 7
РЕЦЕПТИ
ДЖИБРОВА (ГРОЗДОВА) РАКИЯ ПЛОДОВИ РАКИИ
СЛИВОВА РАКИЯ ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА КАЙСИЕВА РАКИЯ ЯБЪЛКОВА РАКИЯ КРУШОВА РАКИЯ СМЕСЕНА ПЛОДОВА РАКИЯ РАКИЯ ОТ ДЖАНКИ РАКИЯ ОТ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ ВИШНЕВА РАКИЯ ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА ТРЕТА РЕЦЕПТА ЧЕТВЪРТА РЕЦЕПТА ПЕТА РЕЦЕПТА -
ШЕСТА РЕЦЕПТА ПРАСКОВЕНА РАКИЯ ПРИГОТВЯНЕ НА МАЛИНОВКА ПРИГОТВЯНЕ НАЛИМОНОВКА РАКИЯ ОТ ПОРТОКАЛИ
ПОРТОКАЛКА РАКИЯ ОТ ГРЕЙПФРУТ
РАКИИ ОТ ЗЪРНЕНИ житни КУЛТУРИ
ИЗБОР И ПОДГОТОВКА НА ИЗХОДНАТА СУРОВИНА
ПРОРАСТВАНЕ НА ЗЪРНОТО
ПОДГОТОВКА НА МАЛЦОВАТА МЪСТ •
ЗА АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯ ;
РАКИЯ ОТ ПШЕНИЦА (ХЛЕБНА РАКИЯ)
(ОТ ВЕСТНИК “ХОБИ ФЕРМЕР”БРОЙ 25,01-08.04. 2005 Г.)
РАКИЯ ОТ НИШЕСТЕ
РАКИЯ ОТ КАРТОФИ ПЪРВА РЕЦЕПТА
ВТОРА РЕЦЕПТА ТРЕТА РЕЦЕПТА РАКИЯ ОТ ЗАХАРНО ЦВЕКЛО ПЪРВА РЕЦЕПТА ВТОРА РЕЦЕПТА
РАКИЯ ОТ ДОМАТЕНА ПАСТА
За повече информация: 088 682 47 47